April  2000
Home Nieuws Agenda MaandOverzicht Praktisch Achtergrond
Jaar 1998 Jaar 1999 Jaar 2000 Jaar 2001 Jaar 2002 Jaar 2003 Jaar 2004
Januari 2000
Februari 2000
Maart 2000
April 2000
Mei 2000
Juni 2000
Juli 2000
Augustus 2000
September 2000
Oktober 2000
November 2000
December 2000

Overzicht Griekse Muziek in April 2000

Alle evenementen afdrukken

Enkel dit evenement afdrukken

Griekse avond "Café Aman"

Het culturencentrum "De Pianofabriek" organiseert voor de derde keer, op de tweede zondag van april, een café-chantant met Griekse muziek. De bedoeling is om dat elke tweede zondag van de maand te doen en dit gans de zomer lang.

De twee vorige edities werden met succes onthaald door zowel de Griekse gemeenschap als door niet-Grieken. De opkomst was de laatste keer dan ook buiten verwachting groot, de zaal zat afgeladen vol en de "kefi"(sfeer) was van diezelfde grootteorde. Wegens de succesformule blijft het thema: het café aman. De muziek zal dan ook vooral rond rembetika en laïka draaien. De muzikanten staan onder leiding van medeorganisator Dimitris Bouras. De zangeres - als het dezelfde is als de vorige keren - is ook zeker de moeite waard.

Vermits er geopteerd werd voor een café-chantant formule, bestaat de mogelijkheid tot het nuttigen van Griekse dranken en hapjes.

Praktische gegevens
Zondag 9 april 2000, van 18u00 tot 22u00, De Pianofabriek, Fortstraat 35a, 1060 Sint-Gillis (Brussel)

Inkom: BEF 200,- (inwoners van Sint-Gillis en studenten betalen BEF 150,-).

 

Op de site sinds: 14/03/2000

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Gezelschap Omonia

Endechna

Deze Nederlandse groep uit Roosendaal zingt en speelt uitsluitend Griekse muziek: de oude volksmuziek, balladen, oratoria, maar ook de "Moderne Kunstmuziek" (endechna). Het gezelschap tracht via optredens de liefde voor de Griekse muziek en cultuur uit te dragen.

Het gezelschap Omonia trad eind vorige maand, na een periode van stilte, opnieuw voor het eerst op met een nieuwe bezetting. De groep heeft ingrijpende veranderingen ondergaan. Het heeft dan ook veel tijd en inzet gevergd om met een quasi totaal nieuwe groep terug een eenheid te vormen. De enigen die overbleven van het oude gezelschap zijn altsoliste Mieke Trimbos-Stoffels en bariton Jaap van der Gulik, de oprichter van Omonia. Een nieuwe groep van 11 personen, inclusief gastdeelnemers, staat klaar om met een jubileumconcert ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de organisatie, weer naar buiten te treden.

De commentaren over het "oude Omonia" waren erg lovend. De verwachtingen van de nieuwe groep zijn niet minder hoog gespannen.

Op 15 april brengt het gezelschap liederen van Mikis Theodorakis, Manos Chatzidakis en Ilias Andriopoulos. Het zijn voornamelijk niet eerder door Omonia gebrachte liederen. De organisatoren en nieuwe mensen zien verlangend uit naar een grote opkomst voor dit jubileumconcert, dat zou hen een hart onder de riem steken.

Praktische gegevens
Zaterdag 15 april 2000, 20u00 , Kleine Zaal, Schouwburg De Kring, Kerkstraat 1, Roosendaal.(NL)

Tickets: NLG 17,50.

 

Op de site sinds: 14/03/2000

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Koor en orkest van het Stanislascollege

Met werk van Yannis Markopoulos en Mikis Theodorakis

Tijdens dit concert worden u delen gebracht van Ana-gennisi van Markopoulos en na de pauze delen uit To Axion Esti van Theodorakis.

Praktische gegevens
Zondag 16 april 2000, 15u00, Sacramentskerk, Nassaulaan, Delft (NL)

Kaarten NLG 15,-. .

 

Op de site sinds: 14/03/2000

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Ithaki's Grieks Paasfeest

Met livemuziek van "I Ellines"

De Grieks-Belgische vereniging Ithaki, uit Mechelen, organiseert voor de derde keer een Grieks Paasfeest met alles erop en eraan.

Het paasfeest van Ithaki heeft onder diegenen die het reeds meegemaakt hebben een stevige reputatie opgebouwd. Er wordt gestreefd om de Griekse traditie in leven te houden. Het aperitief wordt u aangeboden door Ithaki en de maaltijd is in de prijs inbegrepen. Griekse dans wordt verzekerd op de al even Griekse tonen van "I Ellines".

Dit duo, woonachtig in België, treedt vaak op in restaurants en op Griekse feesten in België en Nederland. Hun grote troef is hun breed repertoire, met klassiekers, nieuwere en eigentijdse liederen, luistermuziek, traditionele dansmuziek, eigen nummers en noem maar op. Hun repertoire wisselt, afhankelijk van de stemming en vooral afhankelijk van het publiek, waar zij zich met succes weten op af te stemmen.

Het duo bestaat uit:

  • Dimitris Tsimbiropoulos - zang en gitaar
  • Stratos Stabourlos - bouzouki en zang

Zij maken tevens deel uit van het Theodorakis- Ensemble dat in november vorig jaar nog in België te horen en zien was.

Sommigen kennen Dimitris misschien nog van het "Duo Belgreco" waar hij vroeger het "greco"-deel voor zijn rekening nam.

Praktische gegevens
Zaterdag 29 april 2000, 19u30, Zaal De Posthoorn, Brusselsesteenweg 49, 2800 Mechelen (B)

Kaarten: leden van Ithaki betalen BEF 900,-. Niet-leden BEF 1.100,-

 

Op de site sinds: 16/03/2000

Terug naar het begin van deze pagina.


Valid XHTML 1.0 Strict!

[Home]  [Nieuws]  [Agenda]  [Overzicht]  [Praktisch]  [Achtergrond]

Please contact our Webmaster with questions or comments.