Februari  2007
Home Nieuws Agenda MaandOverzicht Praktisch Achtergrond
Jaar 2004 Jaar 2005 Jaar 2006 Jaar 2007 Jaar 2008 Jaar 2009 Jaar 2010
Januari 2007
Februari 2007
Maart 2007
April 2007
Mei 2007
Juni 2007
Juli 2007
Augustus 2007
September 2007
Oktober 2007
November 2007
December 2007

Overzicht Griekse Muziek in Februari 2007

Alle evenementen afdrukken

Enkel dit evenement afdrukken

Palio-Paréa

Randevoú

Het Nederlandse trio Palio-Paréa zet in het seizoen 2006-2007 het programma Randevoú verder. Ze spelen uitsluitend Griekse muziek en laten zich daarbij door verschillende stijlen inspireren, maar hun voorliefde gaat nog steeds uit naar de Griekse rembétika . Dat blijkt ook uit de instrumentatie: de bouzouki en de baglamas zijn prominent in hun muziek aanwezig.

Hun vijfde cd "Rendez-vous" bevat een selectie liederen van favoriete Griekse componisten uit verleden en heden en composities van Loek Schrievers.

Meer informatie over de groep is te vinden op hun website: http://www.palioparea.nl

Praktische gegevens
Zaterdag 3 februari, 21u00 , deuren 20u15, De Lantaern, Babberichseweg 33, Oud-Zevenaar (NL)

Folkcafé De Lantaern in Oud-Zevenaar, ten oosten van Arnhem, wordt al 28 jaar door vrijwilligers gedreven en is enkel op zaterdagavond geopend. Er wordt dan wel telkens voor live muziek gezorgd. Er kunnen maximum 120 personen in.

Entreeprijzen: € 7,- (€ 6,- voor donateurs).

Inlichtingen en reserveringen: E-mail: [aanvragen e-mail adres] , Website: http://www.delantaern.nl

Vrijdag 16 februari, 20u30, Theater City of Wesopa, Herengracht 23, Weesp (NL)

Het concert duurt tot 22u30.

Entree: € 11,-.

Reserveren kan pas vanaf een maand voor de voorstelling. (Kaarten worden volgens de webpagina van de zaal wel vanaf twee maanden voor de voorstelling in voorverkoop aangeboden bij kinderboekhandel de Kleine Prins in Weesp.)

Inlichtingen en reserveringen: tel.: 0294-458.093 (tijdens kantooruren), e-mail: [aanvragen e-mail adres] , website: http://www.wesopa.nl .

Zondag 18 februari, 15u00, C.C. De Drommedaris, Paktuinen 1, Enkhuizen (NL)

Het concert duurt tot 17 uur en gaat door in het café op de eerste verdieping. Palio-Paréa speelt er onversterkt.

Entree voor het concert: € 10,-. (Aanvankelijk was er na afloop een Grieks diner voorzien, maar dat werd op het laatste nippertje afgelast.)

Inlichtingen en reserveringen: tel.: 02228-312.076, e-mail: [aanvragen e-mail adres] , website: http://www.drom.nl .

 

Op de site sinds: 13/12/2006

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Griekse dansavond

met muziekgroep Cosmos

Het Willemsfonds, afdeling Laken, organiseert van 9 tot 11 februari een Grieks weekend met aandacht voor het oude en moderne Griekenland. Er loopt een tentoonstelling en op vrijdag- en zaterdagavond is er Griekse livemuziek en dans met de medewerking van de Jongeren van de Griekse Gemeenschap van Brussel.

Het Willemsfonds is een Vlaams cultuurfonds van liberaal-vrijzinnige strekking. Het werd opgericht in 1851 en is daarmee het oudste cultuurfonds van Vlaanderen. Ondertussen zijn er ruim honderd lokale afdelingen, verspreid over gans Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Aanvankelijk stelde het Willemsfonds zich tot doel het Nederlands als algemene omgangstaal te stimuleren, maar inmiddels is het cultuurfonds uitgegroeid tot een sociaal-culturele vereniging met een multiculturele dimensie.

Cosmos is een muziekgroep die door een aantal jongeren vanuit het Brusselse werd opgericht. Zij zijn met acht, allemaal van Griekse afkomst, en zingen en spelen Griekse (volks)muziek op twaalf verschillende instrumenten. Op deze avond(en) maken zij een muzikale reis doorheen de verschillende streken van Griekenland. In de loop van de avond is er een dansvoorstelling van de volksdansgroep van de Griekse Jeugdafdeling van Brussel, Ap'ollon (Απ’ όλων) genaamd.

Praktische gegevens
Vrijdag 9 februari, 20u30, GC Nekkersdal, Emile Bockstaellaan 107, 1020 Brussel (Laken) (B)

Inkom: € 8,-.

Er is mogelijkheid tot eten.

Reserveren is niet verplicht maar kan via Nikos Karamfilis, GSM: 0479-660.977. Website van de Griekse Jongeren: http://www.neolaia.be (eentalig Frans).

Zaterdag 10 februari, 20u30, GC Nekkersdal, Emile Bockstaellaan 107, 1020 Brussel (Laken) (B)

Inkom: € 8,-.

Er is mogelijkheid tot eten.

Reserveren is niet verplicht maar kan via Nikos Karamfilis, GSM: 0479-660.977. Website van de Griekse Jongeren: http://www.neolaia.be (eentalig Frans).

 

Op de site sinds: 02/02/2007

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Lezing: "La présence de Venise en Grèce"

gevolgd door een mini-concert

De Franstalige vereniging Belgique-Grèce asbl organiseert opnieuw een lezing, gevolgd door een mini-concert.

De lezing wordt gegeven door Raffaello Fornasier, voormalig directeur-generaal van de juridische dienst bij de Europese Unie. Zijn lezing draagt de titel: " La présence de Venise en Grèce " en gaat ongetwijfeld door in het Frans. Over de precieze inhoud van de voordracht van Raffaello Fornasier, een geboren Venetiër, hebben we helaas niets doorgekregen.

Over de aanwezigheid van Venetië in Griekenland, en haar rechtstreekse of onrechtstreekse invloed op dat land, valt natuurlijk heel wat te vertellen. Neemt u maar eens een kijkje in onze Geschiedenis van Griekenland . We denken dan om te beginnen bijvoorbeeld aan de Vierde Kruistocht in 1204, maar ook aan de Val van Constantinopel in 1453, waarin Venetië een rol speelde. Menig toerist van de Griekse eilanden zal wellicht ook niet ontgaan zijn dat de Cycladen , de Ionische eilanden en Kreta lang onder Venetiaans bestuur hebben gestaan, iets waarvan tot op heden nog duidelijk sporen merkbaar zijn.

Gewoontegetrouw krijgt u na de lezing nog wat tijd om in een ongedwongen sfeer na te praten en te genieten van een orkestje dat Griekse populaire muziek speelt. Vermoedelijk worden er ook Griekse dranken en versnaperingen voorzien, maar ook daar hebben we geen details over ontvangen. De formule is waarschijnlijk dezelfde als in november 2006 , bij de lezing over de fameuze Fayoum-portretten.

Praktische gegevens
Zaterdag 17 februari, 17u30, Maison/Huis Pelgrims, Parmastraat 69, 1060 Brussel (Sint-Gillis) (B)

Deelname in de onkosten: € 7,- (leden van de vereniging betalen € 5,-). Reserveren hoeft niet.

 

Op de site sinds: 05/02/2007

Terug naar het begin van deze pagina.


Valid XHTML 1.0 Strict!

[Home]  [Nieuws]  [Agenda]  [Overzicht]  [Praktisch]  [Achtergrond]

Please contact our Webmaster with questions or comments.