Augustus  2004
Home Nieuws Agenda MaandOverzicht Praktisch Achtergrond
Jaar 2001 Jaar 2002 Jaar 2003 Jaar 2004 Jaar 2005 Jaar 2006 Jaar 2007
Januari 2004
Februari 2004
Maart 2004
April 2004
Mei 2004
Juni 2004
Juli 2004
Augustus 2004
September 2004
Oktober 2004
November 2004
December 2004

Overzicht Griekse Muziek in Augustus 2004

Alle evenementen afdrukken

Enkel dit evenement afdrukken

Yannis Markopoulos

Op het Dranouter Folkfestival

Het Dranouter Folkfestival is reeds aan haar dertigste editie toe en belooft er een feesteditie van te zullen maken. Een tipgever liet ons weten dat bij de eerste bekendgemaakte namen ook die van Yannis Markopoulos vermeld werd.

Yannis Markopoulos wordt in één adem genoemd met andere grote Griekse componisten zoals Mikis Theodorakis, Manos Hadjidakis en Stavros Xarchakos . Hij was reeds meermaals in België te gast, een aantal keren zelfs in samenwerking met het Folkfestival Dranouter, voor wie hij blijkbaar een oude getrouwe is.

Uit "doorgaans goed ingelichte" bron vernamen we dat de componist dit concert zal opdragen aan al de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog, die dit jaar precies negentig jaar geleden begon. Samen met de Europese jeugd wil hij een vredesboodschap de wereld insturen.

Op het festival valt heel wat meer te beleven dan het vermelde concert van Markopoulos op vrijdagavond en het zou jammer zijn (en duur) om er naar toe te gaan zonder ook eens wat anders te gaan beluisteren (al zullen we u natuurlijk niet tegenhouden).

Wie houdt van Balkanmuziek, kan er op zondag onder meer terecht voor Goran Bregovic , de componist uit het voormalige Joegoslavië die in zijn muziek invloeden legt van zijn eigen roots, maar ook van zigeunermuziek, Griekse, Turkse, Bulgaarse muziek, en noem maar op. Geboren in Sarajevo (Bosnië-Hercegovina) en met een Servische moeder en Kroatische vader, weet hij als geen ander wat diversiteit betekent. Bovendien trouwt hij later met een Bosnische. Begin jaren negentig ontvluchtte hij samen met zijn vriend en filmmaker Emir Kusturica (Le Temps des Gitans-The Time of the Gypsies) de oorlog in zijn thuisland en vestigde zich in Parijs. Zijn muziek, met al haar invloeden, legt ook verrassend veel gelijkenissen bloot en kreeg een sterk symbolische waarde.

Of nog op zondag, de zigeunerviolist Roby Lakatos in combinatie met klezmerzangeres Myriam Fuks .

Praktische gegevens
Vrijdag 6 augustus 2004, 23u15 (i.p.v. 20u30), kleine concerttent, Folkfestival, Dranouter (B)

Het festival loopt dit jaar van 6 tot 8 augustus.

Dagtickets voor vrijdag, zaterdag of zondag: € 40,- in voorverkoop en € 47,- aan de kassa. Tweedaagse tickets (voor vrij- en zaterdag of zater- en zondag): € 60 in VVK en € 66,- ADK. Weekendtickets: € 72,- (VVK) en € 80,- (ADK). Donderdagavond is gratis voor wie een weekendticket bezit. Kinderen tot 12 jaar: gratis.

 

Op de site sinds: 10/03/2004

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Grieks zomerfeest

Onder het peterschap van Z.E. Ioannis Korantis, Ambassadeur van Griekenland in België, steekt men in Bredene de handen uit de mouwen en organiseert de Griekse Club Yamas in samenwerking met het gemeentebestuur een Griekse namiddag in en rondom de grote feesttent in het Park 't Paelsteenveld, vlakbij het strand.

U kunt er vanaf 14 uur flaneren op de markt met Griekse producten, een tentoonstelling bezoeken van kunstwerken rond het thema "Griekenland en de Olympische Spelen", maar later ook genieten van Griekse livemuziek of een Grieks dansoptreden.

Maar het kan ook actiever, door deel te nemen aan een workshop Griekse dans, bijvoorbeeld, of een initiatieles "Grieks voor op reis" te volgen. En natuurlijk kan u er ook Grieks eten en drinken. Kinderen kunnen meedoen aan de kinderolympiade.

De Griekse livemuziek en dansdemonstratie zullen ergens tussen 16u en 23u plaatsvinden. De volgende groepen treden er op:

  • Het Grieks ensemble I Ellines ,
  • Het mandolineorkest Mandore Brugensis , dat voor de gelegenheid ook Griekse muziek brengt. Hun repertoire omvat onder meer composities van Theodorakis en Hadjidakis,
  • De Griekse dansgroep Terpsichore .
Praktische gegevens
Donderdag 12 augustus 2004, 14u00, Park 't Paelsteenveld, Kapellestraat, 8450 Bredene (B)

Inkom gratis.

 

Op de site sinds: 19/05/2004

Terug naar het begin van deze pagina.


Valid XHTML 1.0 Strict!

[Home]  [Nieuws]  [Agenda]  [Overzicht]  [Praktisch]  [Achtergrond]

Please contact our Webmaster with questions or comments.