Juni  2002
Home Nieuws Agenda MaandOverzicht Praktisch Achtergrond
Jaar 1999 Jaar 2000 Jaar 2001 Jaar 2002 Jaar 2003 Jaar 2004 Jaar 2005
Januari 2002
Februari 2002
Maart 2002
April 2002
Mei 2002
Juni 2002
Juli 2002
Augustus 2002
September 2002
Oktober 2002
November 2002
December 2002

Overzicht Griekse Muziek in Juni 2002

Alle evenementen afdrukken

Enkel dit evenement afdrukken

Pyx-Lax

Opgelet: deze Duitse Tour werd afgelast!

Neem contact op met uw voorverkooppunt voor eventuele terugbetaling van de aangekochte kaarten.

Dit waren de laatste twee geplande concerten van Pyx-Lax in Duitsland, de vorige drie zouden plaatsvinden op 29, 30 en 31 mei. Alle gegevens vindt u op onze mei-pagina .

Geplande data (allen afgelast ):

Praktische gegevens
Zaterdag 1 juni, 20u00, Philipshalle, Siegburger Strasse 15, 40591 Düsseldorf-Oberbilk (D).

AFGELAST !

Voor een wegbeschrijving kan u terecht op de volgende website: www.philipshalle.de .

Zondag 2 juni, 20u00, Capitol, Goethestrasse 1-5, 63067 Frankfurt-Offenbach (D).

AFGELAST !

 

Op de site sinds: 01/02/2002

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Palio-Paréa

Deze groep Nederlanders brengt uitsluitend Griekse muziek. Via de rembetika zijn zij gaandeweg gegroeid naar een eigen soort muziek, Grieks maar tegelijkertijd universeel. Meer gegevens over Palio-Paréa vindt u op hun website: www.palioparea.nl .

We krijgen vaak reeds lang van tevoren hun optredens door en kunnen onmogelijk alle gegevens dubbel natrekken, zoals we gewoonlijk doen. Daardoor zijn deze gegevens niet altijd even betrouwbaar en soms onvolledig. U doet er daarom goed aan de gegevens vooraf na te checken, indien u zich naar een concert wil begeven, via de in het kader vermelde telefoonnummers of via de groep op tel/fax: 0481-424 006 (NL) en via e-mail: [aanvragen e-mail adres] , website: www.palioparea.nl .

Buiten de in het kader vermelde optredens in Nederland treedt Palio-Paréa op vrijdag 7 juni ook nog op in Essen (Duitsland). Indien gewenst kan u hierover gegevens vinden op de hoger vermelde website van Palio-Paréa.

Praktische gegevens
Vrijdag 14 juni, 20u00, 't Beest, Beestenmarkt 3, Goes (NL)

Reservaties en inlichtingen op tel.: 0113-233 285

Zaterdag 15 juni, X-posure festival 2002, Worldmusic-tent, Manifestatieplein, Almere (NL)

Openluchtconcert. Onder voorbehoud.

Zaterdag 29 juni, 21u00, Openluchttheater, Vondelpark, Amsterdam (NL)

Gratis. 's Middags is er een workshop Griekse dansen (van 15 tot 17u).
Inlichtingen: www.openluchttheater.nl .

 

Op de site sinds: 18/02/2002

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Seminarie met als thema: "Een hedendaagse kijk op het antieke Griekenland."

(Vervolg)

U vindt over deze lezingenreeks, die gestart is op woensdag 22 mei, alle informatie op onze mei 2002- pagina . In juni vinden de drie laatste lezingen (van een reeks van vijf) plaats.

Besproken wordt de invloed van oude klassiek thema's op hedendaagse kunstuitingen zoals muziek, literatuur, toneel, film en zelfs beeldende kunsten. Er worden verschillende artiesten uit de twintigste eeuw belicht, waaronder Grieken zoals Nikos Kazantzakis in de literatuur, Angélique Ionatos , Manos Hadjidakis, Mikis Theodorakis en Vangelis op muzikaal gebied en cineast M. Cacoyannis. Maar ook niet-Grieken zoals de schrijver Henry Bachau, filmmakers Pasolini, Fellini en Scorcese, en Carl Orff  en Brassens in de muziek. Zelfs surrealist Paul Delvaux komt even aan bod.

De lezingen worden in het Frans gegeven en worden afgewisseld met muziek- en videofragmenten en diaprojecties.

Praktische gegevens
Van woensdag 22 mei tot en met woensdag 19 juni 2002, elke woensdag, van 18u00 tot 20u00, Ligue de l'Enseignement et de l'Education permanente, De Leglentierstraat 1A, 1000 Brussel (B)

Deelname: € 62,- voor leden, studenten, werklozen en gepensioneerden. Niet-leden betalen: € 69,- (voor de 5 lezingen).
Inschrijvingen en inlichtingen: tel.: 32-(0)2.511.25.87 (van maandag tot vrijdag tussen 9u30 en 12u30) of via de website: www.ligue-enseignement.be

 

Op de site sinds: 28/02/2002

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Eleftheria Arvanitaki

European Tour

De Griekse zangeres Eleftheria Arvanitaki bracht vorige lente een nieuwe cd uit, "Ekbombi" (Broadcast), en traditiegetrouw wordt een nieuwe cd gepromoot door middel van een reeks optredens in binnen- en buitenland.

Deze laatste cd van Arvanitaki bevat een gemengd repertoire. Er is geen bouzouki op te horen en de helft van de liederen zijn van buitenlandse oorsprong. De orkestratie en Griekse bewerking van die liederen staan op naam van Sotiris Lemonidis (de pianist die nu trouwens mee naar Brussel komt). Arvanitaki zingt twee liederen in duet: eentje met Christos Thiveos, zanger van de popgroep "Syníthis Ypopti", en een ander nummer met de jonge Portugese zangeres Dulce Pontes.

Dit voorjaar, van 1 tot 10 maart, trad Arvanitaki op verschillende plaatsen van het Iberische schiereiland op. Haar optredens waren telkens uitverkocht en haar cd werd er zelfs in een speciale Spaanse editie uitgebracht. Na die Spaanse tour is zij, vanaf 15 maart, begonnen aan een reeks van 25 shows in het Atheense Gyalino Mousiko Theatro. Zij treedt er telkens van donderdag tot zondag op.

Voor deze voorstellingen maakte zij een selectie uit haar persoonlijke discografie, maar vertolkt ook nog liederen van anderen, die eigenlijk dankzij haar bijzondere live-interpretaties ervan populair zijn geworden. Een ander deel van het programma is gewijd aan het Griekse lied in de meest brede zin. Zowel de rembetika-liederen van Vasilis Tsitsanis, de jazzy interpretaties van Mimis Plessas, de rock-arrangementen van Dionysis Savvopoulos en de eigentijdse ballades van Sokratis Malamas en Christos Thiveos komen aan bod.

Vermoedelijk komt zij naar Brussel met hetzelfde programma. De organisator wist ons in ieder geval te vertellen dat het eerste deel van het concert wordt ingevuld met liederen uit die eerder genoemde cd (Ekbombi - Uitzending ).

Eleftheria Arvanitaki weet zich graag omringd door kwalitatief goede musici. Zij heeft reeds een aantal jaren een vaste kern van medewerkers die haar begeleiden op al haar optredens:

Bovenop deze bestendige bezetting zijn er steeds nog een aantal "losse medewerkers". In Brussel zijn dat:

  • Sotiris Lemonidis (piano, keyboards)
  • Petros Kourtis (drums)
  • Orestis Plakidis (keyboards)
  • Takis Barberis (gitaar)

Manos Achalinotopoulos is voor sommigen onder u misschien geen onbekende. Deze talentvolle klarinettist was immers te gast op het Sfinks Festival in juli 1999. U vindt over hem een biografie in onze rubriek " Achtergrond ".

Ook over Eleftheria Arvanitaki vindt u daar een biografie . Deze biografie werd onlangs nog geactualiseerd.

Vóór Brussel zijn er nog optredens gepland in Londen en in Aachen. Of zij ook Nederland aandoet is helemaal niet zeker en hoe langer hoe minder waarschijnlijk.

Praktische gegevens
Maandag 10 juni, 19u30 MedFest 2002, Barbican Centre, Cityside, London (UK).

Die avond staat Arvanitaki op het programma, maar ook de Israëlische zangeres Noa. Tijdens dit "Festival of Mediterranean Culture", dat loopt van 8-12 juni, treedt ook nog Savina Yannatou op (8 juni om 14u, St.Giles Cripplegate).

Dinsdag 11 juni, 20u00, Openluchtpodium, Burg Wilhelmstein, Würselen (op 10 km van Aachen) (D)

Tickets in voorverkoop: € 28,- (waarschijnlijk komen daar nog servicekosten bij). Vrije zit, de plaatsen zijn niet genummerd. Info en reserveringen via de volgende website: www.burg-wilhelmstein.de/ . Klikken op "Eleftheria Arvanitaki" en dan op "Tickets". U vindt op deze site o.m. uitleg wat de voorverkoop betreft en een wegbeschrijving in het Nederlands. Men raadt aan om reserveringen vanuit Nederland of België te verrichten via een andere website: www.carnavaldujazz.com . Kaarten zouden dan aan de kassa klaarliggen en de tickets kunnen ter plaatse voldaan worden. Helaas vinden wij er het concert van Arvanitaki (nog) niet terug. Nog andere mogelijkheden zijn de Ticket-Hotline: 00-49(0)2405-94102 en via de toeristische dienst van Aachen. E-mail: [aanvragen e-mail adres] , Internet: www.aachen-tourist.de . (De tickets kosten daar € 31,90)

Woensdag 12 juni, 20u00, Paleis voor Schone Kunsten, Brussel.

Prijzen: € 39,-/33,-/27,-/24,-/23,-. De voorverkoop is gestart. Voorverkoop via het PSK en later (na het paasweekend) ook bij FNAC (telefonisch of via de winkels). U kan ook bestellen via http://www.ticketclic.be , maar deze site lijkt ons nog onvoldoende "uitgerijpt" en we kunnen ze u dan ook niet echt aanbevelen.

 

Op de site sinds: 25/03/2002

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Nomades

Nomades is een band van vijf Nederlanders met Groningen als thuisbasis. De groep spitst zich toe op Griekse muziek en Balkanmuziek met een jazzy ondertoon. U vindt desgewenst meer informatie over de groep op onze december 2001-pagina .

Praktische gegevens
Zaterdag 22 juni, 23u00, Parade, Rotterdam (NL)

Meer informatie hebben we niet.

 

Op de site sinds: 29/05/2002

Terug naar het begin van deze pagina.


Valid XHTML 1.0 Strict!

[Home]  [Nieuws]  [Agenda]  [Overzicht]  [Praktisch]  [Achtergrond]

Please contact our Webmaster with questions or comments.