Mei  2006
Home Nieuws Agenda MaandOverzicht Praktisch Achtergrond
Jaar 2003 Jaar 2004 Jaar 2005 Jaar 2006 Jaar 2007 Jaar 2008 Jaar 2009
Januari 2006
Februari 2006
Maart 2006
April 2006
Mei 2006
Juni 2006
Juli 2006
Augustus 2006
September 2006
Oktober 2006
November 2006
December 2006

Overzicht Griekse Muziek in Mei 2006

Alle evenementen afdrukken

Enkel dit evenement afdrukken

Grieks feest

Van de Vereniging van Kretenzers te Brussel

De Vereniging van Kretenzers van België organiseert in Brussel een Grieks feest met livemuziek. U kan er een hapje eten en er zijn dansoptredens voorzien.

De muzikanten komen uit Kreta:

  • Lyra : Kostis Psaroulakis
  • La(g)outo : Dimosthenis Tsakalakis en Yorgos Rinakakis
Praktische gegevens
Zaterdag 27 mei 2006, 20u00, Zaal Aurore, Anderlecht (Brussel) (B)

Inkomprijs niet doorgekregen, meestal in de buurt van € 5,-

 

Op de site sinds: 17/01/2006

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Grieks Ensemble Omonia

Herdenking van de oorlog 1940-1945

Naar jaarlijkse gewoonte verzorgt het Ensemble Omonia een concert ter herdenking van de oorlog.

Op dit optreden wordt het ensemble bijgestaan door vier zangsolisten. Ze brengen de Mauthausen Ballade en delen uit To Aksion Estí van Mikis Theodorakis, en liederen van Ilias Andriopoulos uit de bundels Grámmata sto Makriyánni en Prosanatolismí. Het programma wordt aangevuld met muziek van Manos Hadjidakis, Manos Loïzos en Stavros Xarchakos .

Het programma duurt tot 22 uur en er is geen pauze.

Praktische gegevens
Donderdag 4 mei 2006, 21u00, Nederlands Hervormde Kerk, Bloemenmarkt 14, Roosendaal (NL)

Entree: € 7,-

 

Op de site sinds: 12/02/2006

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Anna Vissi

Anna Vissi ('Αννα Βίσση) is met haar 48 jaar nog steeds één van de populairste vrouwelijke popidolen van Griekenland. Zij combineert zang met choreografie en doet dat, ondanks haar respectabele leeftijd, nog steeds met enorm veel vitaliteit. Haar 'appearance' in de slotceremonie van de Olympische Spelen twee jaar geleden in Athene veroorzaakte heel wat controverse.

Zoals bekend zal Anna Vissi Griekenland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2006. Dat gaat dit jaar door in Athene, dankzij de overwinning vorig jaar van Helena Paparizou met 'My Number One'. Het is de eerste keer dat het festival in Griekenland plaatsvindt, en als het aan de Grieken ligt zal het niet de laatste keer zijn. Voor Vissi is het in elk geval de derde keer dat ze meedoet. Ze vertegenwoordigde Griekenland ook al in 1980 en in 1982 zong ze voor haar thuisland Cyprus.

Het liedje waarmee ze deze keer deelneemt heet 'Everything', en het schijnt een goede kans te maken. De muziek is van Nikos Karvelas en de tekst is van Anna Vissi zelf.

Zowel de winnares van vorig jaar, Helena Paparizou, als Anna Vissi touren de wereld rond. De bedoeling is natuurlijk om Griekenland in al zijn aspecten te promoten. Bij Anna Vissi zijn de promotours vóór het Eurovisiesongfestival natuurlijk ook bedoeld om de Grieken in het buitenland aan te moedigen om ook dit jaar in groten getale voor de Griekse inzending te stemmen. Want Helena Paparizou, zelf een Griekse migrantendochter geboren en getogen in Zweden, heeft haar overwinning van vorig jaar gedeeltelijk te danken aan de Griekse gemeenschappen in de diaspora die massaal hun gsm's bovenhaalden en met hun publieksstemmen duidelijk gewicht in de schaal legden.

Het programma van de promotour van Anna Vissi varieert van land tot land. Er zijn uiteraard overal televisie- en radio-interviews, en ook in de geschreven pers krijgt ze ruim aandacht. Maar ze laat ook geen kans onbenut om 'Everything' te laten horen (en 'almost everything' te laten zien, zeggen sommigen). De ene keer is het een korte act in een club, de andere keer is het wat uitgebreider en voor een groter publiek.

Wat het in België zou worden was ons nog niet meegedeeld toen we op vakantie vertrokken. Vurige fans kunnen natuurlijk ook terecht in Londen, haar optreden daar is in elk geval een volwaardig concert.

We schreven enkele jaren geleden al een korte bio van haar, u vindt die in onze achtergrond-rubriek .

Praktische gegevens
Promotour voor het Eurovisiesongfestival
Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2006, Brussel (B)

We hebben hierover niet tijdig de details doorgekregen.

In concert
Zaterdag 27 mei 2006, 19u30, Royal Albert Hall, Kensington Gore, SW7 2AP London (UK)

Tickets : £ 65,- / 60,- / 55,- / 50,- / 35,- / 25,- en 15,-. Daar komen per transactie nog £ 3,50 reservatiekosten bovenop.

 

Op de site sinds: 12/04/2006

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Grieks Feest

Van de Griekse Vereniging van Nijmegen

De Nederlandse Vereniging van Nijmegen bestaat dertig jaar en dat willen ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Vandaar dat ze een feest organiseren met live Griekse muziek. Ze hebben ook een cd gemaakt met daarop een compilatie van allerlei foto's die het dertigjarig bestaan van de vereniging illustreren. Die cd krijgt u bij de ingang (hij is in de entreeprijs inbegrepen).

Er wordt een mooie loterij gehouden.

Praktische gegevens
Zaterdag 27 mei 2006, 19u00, Belvoir Hotel, Graadt van Roggenstraat 101, 6522 AX Nijmegen (NL)

Entree: € 7,50. Reserveren is niet nodig en ook niet mogelijk. Kinderen tot 15 jaar mogen er gratis in.

 

Op de site sinds: 15/05/2006

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Vangelis Germanos

Eenmalig concert

De zanger, componist en tekstschrijver Vangelis Germanos is bij ons minder bekend. Toch staat hij al meer dan vijfendertig jaar op allerlei muzikale podia in Griekenland.

In het begin van zijn carrière vormde hij samen met Vasilis Zaroulias een rockgroepje, Dioskouri genaamd, en in 1971 verscheen hun eerste plaat. Rock Simera ("Rock vandaag"). Later evolueerde zijn werk meer in de richting van de ballade en hij staat dan ook bekend als een "rock-troubadour". In tegenstelling tot sommige anderen produceert hij niet bepaald aan de lopende band. Toch bracht hij verschillende eigen platen uit, de meeste ook met werk van zijn hand, en daarnaast schreef hij ook voor anderen. Zo werkte hij samen met Dionysis Savvopoulos op de plaat Ta Barakia uit 1981. Op die plaat zingt ook Elefheria Arvanitaki , toen nog een illustere onbekende aan het begin van haar carrière.

Vangelis Germanos is in Brussel voor een eenmalig optreden, waar hij een overzicht zal geven van al zijn bekende en minder bekende liedjes.

Praktische gegevens
Dinsdag 23 mei 2006, 20u30, Music Village, Steenstraat (Rue des Pierres) 50, 1000 Brussel (B)

Inkom: € 20,-

 

Op de site sinds: 16/05/2006

Terug naar het begin van deze pagina.


Valid XHTML 1.0 Strict!

[Home]  [Nieuws]  [Agenda]  [Overzicht]  [Praktisch]  [Achtergrond]

Please contact our Webmaster with questions or comments.